Week 4 van advent met Opa Knoest

Opa Knoest is nu een beetje zenuwachtig, want vandaag gaat Anneke komen! Er wordt geklopt! Er staat een oud vrouwtje aan de deur... Ze zegt heel vriendelijk "Goedemorgen!" Opa Knoest kent haar niet... Ze stelt zich voor "Ik ben Anneke! Van de advertentie! Was u het vergeten?" Opa Knoest begint te lachen en laat haar binnen. Hij legt uit dat hij dacht dat Anneke een klein meisje was, dat hij dacht dat hij haar op de fiets had gezien! Dat moet dan Jessica geweest zijn, zij is het nichtje van Anneke, die de plantjes komt water geven als Anneke op vakantie is! 
Opa vertelt dat Renske en Ricky ook dachten dat zij een klein meisje was en dat ze dus het logeerkamertje in orde hebben gemaakt voor een klein meisje! Ze gaan naar het kamertje kijken en Anneke vindt het net heel mooi, ze wil daar graag blijven slapen! 
Ondertussen komt Renske stiekem het briefje hangen waarop staat dat Opa Knoest en Anneke de pakjes moeten zoeken.
Opa vindt het briefje en samen met Anneke gaat hij op zoek naar de pakjes. Ze vinden ze al snel, door de aanwijzingen van de kleuters. Het is een mooie sjaal voor Anneke, warme, stevige handschoenen voor Opa en nog een mooie rode muts voor Anneke! 
Opeens komt Renske toch binnen, ze mocht van haar ouders even op bezoek komen, want ze was zo nieuwsgierig naar Anneke. Ze zegt beleefd "Goededag mevrouw" en kijkt een beetje verbaasd naar opa. Samen met Anneke vertelt Opa Knoest dat deze "mevrouw" Anneke is! Renske vraagt of Anneke haar cadeautje van opa mooi vond? Dat is Opa Knoest helemaal vergeten! Hij geeft het pakje aan Anneke, die het speciale "Beer-pakje" opent. Ze is er heel erg blij mee! Ze nemen afscheid van Renske, want die moet terug naar het feest bij haar thuis.
Opa zegt dat nu iedereen kerstfeest gaat vieren: opa en Anneke, maar ook de kleuters in de klas bij hun juf of meester! Met warme chocolademelk én koek. Net zoals in het liedje...

"Lekker lekker warme chocola
met een grote koek
Lekker lekker warme chocola
gezellig op bezoek"