Week 2 van advent met Opa Knoest

Deze week kreeg Opa Knoest een briefje terug van Anneke! Net als hij het wil openmaken, komen Renske en Ricky aan met nog een kaarsje voor op zijn mooie houten kerstboom. Opa leest het briefje voor: "Lieve opa Knoest, ik heb uw kaartje ontvangen en ik wil héél graag bij u komen logeren. Op kerstdag ben ik om 10 uur bij u. Hartelijke groeten, Anneke" Er staat ook een adres en  telefoonnummer bij.
Renske en Ricky vinden het heel fijn voor Opa Knoest, want nu is hij niet meer alleen. Maar waar moet Anneke slapen? Opa zegt dat hij toch een logeerkamertje heeft! De meisjes zeggen dat daar wel veel rommel op staat, dat er opgeruimd moet worden! Opa Knoest zegt dat het ook nog mooi versierd moet worden! Ricky vraagt hoe oud Anneke eigenlijk is? Daar had opa nog niet aan gedacht! Hij heeft er geen idee van! Hij gaat even bellen om het te vragen! Maar er neemt niemand op... Ze besluiten om te beginnen met het kamertje op te ruimen. Opa zegt dat er ook nog ergens een oude kerststal moet staan, die ze ook op het kamertje van Anneke kunnen zetten. Misschien kunnen ze het mooi versieren met kersttekeningen... Willen Renske en Ricky iets tekenen? Die twee willen dat zeker en ze vragen of de kleuters ook willen helpen?
Omdat ze zo goed geholpen hebben, krijgen Renske en Ricky lekkere warme chocolademelk van opa. Ondertussen belt opa nog eens naar Anneke. Geen aansluiting... Het is tijd voor Renske en Ricky om terug naar huis te gaan. Ze nemen afscheid van Opa Knoest en Snoezepoes. Buiten zeggen ze tegen elkaar dat ze nu ook een verrassing voor Anneke moeten zorgen, want nu is opa niet meer alleen bij Kerstmis!
Als Opa nog eens probeert te bellen naar Anneke en er neemt niemand op, besluit hij om naar Anneke toe te gaan, zodat hij ook iets met haar ouders kan afspreken.