Sint op onze school

Dit jaar hadden we veel geluk, toen we moesten wachten op Sinterklaas! Want meester Joeri verkleedde zich in clown Toeti Froeti! Daarna haalde hij een van zijn beste trucks boven! Hij had van een tovenaar een speciale kist gekregen en daarmee ging hij een kindje wegtoveren! Ilano wilde wel in de kist. Na een toverspreuk en met hulp van de kleuters begonnen de lampjes te flikkeren en kwamen er zeepbelletjes uit de kist. Het teken dat de truck gelukt was: en ja hoor, Ilano was echt weg!!! Zou het ook lukken om hem terug te toveren? Spannend ... De kleuters hielpen met de toverspreuk en hup, Ilano was weer terug!
Nu was het toch ook wel echt tijd dat Sinterklaas zou komen! We keken allemaal naar de poort en gelukkig, daar waren Sinterklaas en één zwarte Piet. Maar Sinterklaas leek helemaal niet gelukkig en waar waren de andere Pieten? Alleen Hoofdpiet was erbij ... Sinterklaas vertelde dat de Pieten waren weggetoverd: ze zaten in de auto en opeens waren de zwarte pieten weg! Wat nu??? Wie gaat er nu Sinterklaas helpen om snoepjes en speelgoed rond te brengen? Maar wacht eens ... wij kunnen samen met Clown Toeti Froeti de Pieten toch terug toveren !? Zou dat lukken???
Samen zegden we de toverspreuk: ABRACADABRA ZERE RUG, TOVER ALLE PIETEN TERUG ! ..... Er kwam rook uit de kist, oei wat nu? Zouden de Pieten erin zitten?  Nee, het was mislukt, misschien was de kist stuk .... Opeens vlogen de gordijnen van de klas open en stonden de Pieten voor het raam! Waren de Pieten in de klas getoverd?? Hoe kon dat nu?? Maar het belangrijkste was dat de Pieten terug waren. Gelukkig kunnen ze nu Sinterklaas nog helpen!

Daarna konden de kleuters nog samen met Sinterklaas met de Pieten in de zaal  een liedje zingen, een versje zeggen  of een dansje doen! Zo gezellig! En natuurlijk kregen de "brave" kindjes ook een snoepzak!

Dank u wel mama's en papa's, oma's en opa's om met zoveel Sinterklaas en zijn Pieten welkom te heten op onze school!