Poppenkast: jaarthema "Hand in hand door de seizoenen" Deel 1

Vandaag was meester Jos verkleed als boswachter! We vertelden allemaal wat we wisten over een boswachter: zorgt voor de natuur, het bos en ook voor de dieren.

De boswachter hoorde dat er een prinses op bezoek is geweest !?
→ kleuters reageren: de prinses was van "Vies vuil land" en leerde hoe we moeten sorteren

De boswachter heeft ook iets meegemaakt in het bos met zwerfvuil, kijk maar eens naar de poppenkast:

Er ligt zwerfvuil in een bos en in een blik zit een muis vast met haar hoofd.
Ze jammert en kan er alleen niet uit. Er komt een andere muis aan en deze probeert te helpen, maar het lukt niet!
Opeens horen ze een mens aankomen en schrikken!
De boswachter ziet wat er aan de hand is en zegt dat de muizen geen schik moeten hebben, dat hij een boswachter is en dat hij voor het bos en de dieren zorgt. Hij helpt de muis uit het blik. Deze muis stelt zich voor en vertelt dat ze op avontuur was gegaan en hier al die spullen zag liggen. Door nieuwsgierig te zijn was haar hoofd vast komen zitten in het blik … De andere muis stelt zich ook voor en zegt dat ze het wel spannend vindt dat de andere muis op “avontuur” ging. Ze vraagt of ze misschien mee mag gaan? Muis 1 zou dat heel fijn vinden! Dan kunnen we samen op avontuur! Dat is veel leuker dan alleen!
De boswachter stelt  voor om ook mee te gaan, zodat hij de muisjes kan helpen als ze ergens problemen mee hebben. De muisjes gaan akkoord en willen vertrekken. De boswachter zegt dat ze toch beter eerst dat zwerfvuil opruimen, anders komen er nog andere dieren in vast te zitten!
Maar de muizen weten niet wat ermee moet gebeuren …
De boswachter zegt dat de kleuters dat wel weten, want zij hebben een prinses op bezoek gehad en die heeft hen dat geleerd!
→ reactie van de kleuters om het afval te sorteren