Groepsmoment vasten 13 maart 2019.

We kwamen allemaal samen in de grote zaal. Hé, wat ruiken we hier? Het was de geur van een wierookstokje. Er speelde ook een muziekje dat we nog niet kenden. We zagen een grote foto van een mama, papa en kinderen. Mr Jos zei dat die in India wonen en dat het ook Indische muziek was.
Juf Christa en juf Wendy speelden een toneeltje:

                            

Mieke en Anna zitten op een bankje.

Mieke heeft geld bij om snoep/chips te kopen.

Mieke: Dag Anna, kom je mee snoep kopen?

Anna: Nee hoor, ik heb centjes bij voor een lekker stuk fruit.

Mieke: Kom je dan met mij mee naar de winkel?

Anna: Ik ga mijn fruit niet in de winkel kopen, maar op school.

Mieke: Op school?

Anna: Ja, wij verkopen op school lekker fruit of kunnen op vrijdag soep of een sobere maaltijd kopen.

Mieke: Ooh dat is leuk! Wat doet de juf of meester dan met jouw centjes?

Anna: Kijk eens (Anna laat een foto zien) vorig jaar hebben wij al onze centjes aan een mevrouw gegeven. Zij heeft voor deze kindjes allemaal leuke dingetjes gekocht. Zij wonen in een ander land en daar hebben zij niet zo'n leuke boekentassen als ons, of scholen, ....

Mieke: Wow dat is tof... Weet je wat Anna, je mag mijn centjes ook aan je juf geven. Dan kunnen die kindjes uit het ander land misschien een leuke boekentas kopen.

Anna: Super idee! Bedankt Mieke...

 

Op enkele foto’s zagen we Magda en de kindjes waarvoor we sparen. Deze leven niet in mooie huizen zoals wij, maar gewoon op de straat!
Wij mochten al het geld dat we al in onze klas gespaard hadden in grote glazen potten doen en zo zagen we hoeveel we al hadden om aan Magda Vanbriel te geven! De kindjes in India zullen weer heel blij zijn!