Advent: Op zoek naar Kerstmis

Jurre de sneeuwman gaat op zoek naar kerstmis.

Hij is nog maar net vertrokken of hij hoort iemand jammeren. Een konijntje zit in de sneeuw te huilen van de honger. "Ik zal je helpen", zegt Jurre en het konijn mag van zijn wortelneus knabbelen. "Ik ben op zoek naar Kerstmis, Wil je mee?". Samen gaan ze op pad. Even later zien ze een muisje bibberen van de kou. "Ik zal je helpen", zegt Jurre en het muisje krijgt de sjaal van Jurre. "Wij zijn op zoek naar Kerstmis, Wil je mee?" Samen gaan ze verder.

Tjilp tjilp!! Wat horen ze nu? een vogel is in paniek, haar nest gaat stuk en haar jongen vallen eruit. "Ik zal je helpen", zegt Jurre en hij neemt zijn hoed en zet alle jonge vogels erin, zo hebben ze een nieuw nest. "Wij zijn op zoek naar Kerstmis, Wil je mee?" Samen gaan ze verder. Oei, er zit een vos met zijn poot vast in een klem. "Ik wil je wel helpen, maar dan moet je beloven dat je geen andere dieren pijn doet", zegt Jurre. De vos belooft het en met de stok van zijn knapzak wrikt Jurre de klem open. "Wij zijn op zoek naar Kerstmis, Wil je mee?" Samen gaan ze verder.

Meéh meéh, schaapje blaat van de honger.  "Ik zal je helpen", zegt Jurre en schaapje mag eten van het strohaar van de sneeuwman. "Wij zijn op zoek naar Kerstmis, Wil je mee?" Samen gaan ze verder.

Elke week werd er een kaasje aangestoken. Het vierde kaarjes vertelt ons dat het Kerstmis is en Jurre krijgt het Kerstverhaal te zien. Nu weet hij wat Kerstmis is, Kerstmis gaat om lieve dingen die je voor anderen doet. Ekaar helpen, geven, delen en vergeven. Om hem te bedanken krijgt hij een cadeautje. Als Jurre het opdoet ziet hij dat hij een mooie warme sjaal gekregen heeft.

Een zalige Kersmis allemaal !